Bubbel & Vårkänslor i Höganäs

O så var det lördag igen. Veckorna bara flyger iväg! Men vad gör det när våren är bara en bit bort. Vi trycker på paus knappen någon gång i slutet av maj. Förra helgen hälsade vi på Sandra, Derek & Oliver som nyligen har flyttat till finaste lilla Höganäs. Vilken charmig liten stad & nära till vattnet – passar dem här coola bönorna perfekt! Det första dem gjorde när dem fick sina nycklar var att riva ut köket – och dem har idag världens härligaste kök, ett sådant kök som man vill hänga i jämnt!

Jag köpte mig en till liten kamera förra sommaren – man kan ju undra om jag behöver fler? – men jag saknade en kamera som är liten och lätt och som jag alltid kan ta med mig och som även presterar bra. Det landade tillslut på en Sony a6000 och jag älskar min nya lilla pärla. Den följer med på resor, används till produktfotografering, scouting av nya foto-miljöer, den är med i stallet (den har än så länge överlevt Lilleman!) och mycket mycket mer. För dig som är nyfiken på den här lilla kameran så är alla bilderna i det här inlägget fotade med den här kameran. Linsen som sitter på idag är kitlinsen 18-55 mm F 3,5-5,6.

Lördagsbubbel är det bästa bubblet.

Varje gång som vi fyra ses så har vi mer eller mindre the time of our lives. Den här gången blev det till att upptäcka Höganäs dagtid, mysa de lux i deras nya kök och sedan hänga på den lokala baren Garage. Skönaste stället med de tveklöst godaste burgarna. Dessutom har dem en deal där du får 2 hamburgare, pommes och ett 6-pack öl. Good deal!

Efter några öl var Robert tvungen att testa om kaktusen var riktig….!

Sicket coolt ställe.

Att få vakna upp på söndagen i ett rum som badar i morgonljus – och en blå himmel utanför. Kärlek. Medan alla andra sov som bäst så smög jag omkring med min lilla kamera. Ultramys! Vilket drömhem de har skapat tillsammans.

Oliver har lätt det finaste rummet.

Ljuset.

Det blev extra spännande när jag hade varit uppe i närmare 2 timmar och började bli rastlös. Jag bestämde mig för att ta en promenad och lätta upp gårdagens huvud lite. Gissa min förvåning när jag låste upp ytterdörren och larmet gick!!! Goooodmoooorgon allesammans! Tre snabba kliv uppför trappan, upphämtning av kod och en slide ner för stången så var situationen räddad – och jag kom äntligen ut!

Efter en halvtimmas promenad ute i den friska luften fick jag ett sms: ”Är du långt borta? Första kannan med kaffe är klart!”

När jag kom hem stod Derek i köket och fixade amerikanska pannkakor & lyxfrulle. Vilka vänner vi har!

Mumsigt! Älskar oxå att dessa bilderna är tagna med kitlinsen på Sonykameran. Helt ok skärpedjup ändå 🙂

Vill avluta med att säga att den här tjejen är en riktig järnlady och en stor inspiration för mig och många andra. Tack för att du hjälper så många varje dag genom att visa nya & bättre vägar här i livet. (Sandra är en badass kurator som hjälper ungdomar och andra i deras omgivning med att hitta balans i vardagen, typ. Uppe på det är hon en grym fotograf och dessutom fightas hon med en kropp som inte alltid vill lika mycket som hon själv) Du gör stor skillnad. Hjärta dig! Följ denna coola bönan borta på Wildfowl där hon delar med sig av toksnygga bilder från resor, matlagning och vardagen. Hon delar även med sig av sitt yrke som socialpedagog och sin vardag som förälder. Dessutom får du som följare en hand full med tips på hur man kan hantera tjat och konflikter med sina barn. En riktigt bra blogg!

Stort tack Derek, Sandra & Oliver för en underbar helg! Nästa gång är det vår tur att bjuda!